Datoria ar putea creşte uşor în următorii doi-trei ani, în funcţie de evenimente, dar "frâna datoriei" - care limitează nivelul deficitului ţării - ar putea furniza o anumită stabilitate, a afirmat oficialul într-un interviu acordat publicaţiei elveţiene Finanz und Wirtschaft.
Companiile elveţiene afectate de pandemie au luat până acum împrumuturi garantate de stat de 15,8 miliarde de franci elveţieni, mai puţin decât se estima iniţial, a explicat ministrul de Finanţe.
Mugur Isărescu, despre BNR în pandemie: Monitorizăm
"Dacă ne uităm la evoluţia economiei globale - în special în SUA, dar şi în alte ţări, cu excepţia Chinei - există un grad ridicat de incertitudine privind durata crizei. În plus, este probabil să crească şi datoria Uniunii Europene", a declarat Ueli Maurer.
Recent, Guvernul Elveţiei a anunţat că se aşteaptă la un declin al economiei de 6,7% în acest an, faţă de o scădere de 1,5% previzionată anterior, pe fondul efectelor pandemiei.
Anul viitor, a previzionat Secretariatul de Stat pentru Afaceri Economice (SECO), economia ar urma să înregistreze un avans de 5,2%, în funcţie de desfăşurarea marilor evenimente sportive.
Declinul din 2020 ar fi cel mai sever din 1975, când economia elveţiană a fost afectată de evoluţiile preţurilor de pe piaţa petrolului.
Rata şomajului în Elveţia ar urma să crească la 3,9% anul acesta şi la 4,1% în 2021, a estimat SECO.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.