Potrivit specialiștilor Școlii de Medicină a Universității Yale, din SUA, aceste medicamente inhibă activitatea enzimelor ciclooxigenază-1 și ciclooxigenază-2 (COX-1 și COX-2), ce mediază producția de prostaglandine, cu rol biologic în reacțiile inflamatorii.
Prin urmare, medicamentele populare, precum ibuprofenul și meloxicamul, pot afecta susceptibilitatea organismului la infecție, multiplicarea virusului în celule și funcționarea sistemului imunitar.
Experimentele efectuate au stabilit că infecția cu SARS-CoV-2 activează COX-2 în diferite culturi de celule umane. Dar suprimarea COX-2 cu ajutorul a două medicamente antiinflamatoare frecvent utilizate nu a afectat pătrunderea sau multiplicarea virusului.
Citește și STOPEAZĂ răspândirea virusului SARS-CoV-2. Este INCREDIBIL
În schimb, tratamentul cu AINS a redus, în cazul unor șoareci infectați cu SARS-CoV-2, producția de citokine pro-inflamatorii și a afectat răspunsul imun la virus. „Rezultatele noastre indică faptul că tratamentul cu AINS poate influența rezultatele COVID-19 prin suprimarea răspunsului inflamator și producerea de anticorpi de protecție, mai degrabă decât prin modificarea susceptibilității la infecție sau replicare virală”, au subliniat autorii articolului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.