Oamenii de știință americani au descoperit că sindromul inflamator identificat anterior la copiii care au avut COVID-19, se manifestă și la pacienții adulți. Un studiu pe această temă a fost publicat pe site-ul Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
Această descoperire vine după ce medicii britanici, care au urmărit dezvoltarea sindromului inflamator post-coronavirus (sindrom inflamator multisistemic la copii, MIS-C) la câteva zeci de copiim au ajuns la concluzia că această boală reprezintă o nouă formă de tulburare a sistemului imunitar, distinctă de sindromul Kawasaki și alte boli conexe.
Printre simptomele se numără apariția unei erupții pe piele, înroșirea limbii și umflarea extremităților, dezvoltarea diferitelor tulburări pe termen lung în organism, inclusiv anevrism potențial fatal în artera coronară și o serie de alte vase. În plus, unii copii cu acest sindrom au avut insuficiență cardiacă și probleme digestive.
Citește și Coronavirus. COVID-19 își pierde VEHEMENȚA! Elementul protector
Experții americani ai CDC au descoperit că simptome similare se manifestă și la pacienții adulți care au avut COVID-19. Sindromul a primit denumirea MIS-A (sindrom inflamator multisistemic la adulți). Studiul specialiștilor americani a implicat 16 pacienți cu vârste cuprinse între 21 și 50 de ani. Toți aveau nereguli cardiace de severitate variabilă, 13 aveau tulburări de funcționare a tractului digestiv, cinci aveau erupții cutanate și 12 aveau febră. La pacienții adulți, sindromul s-a manifestat nu mai devreme de 14 zile de la infectarea cu coronavirus.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.