De asemenea, declinul anual al investiţiilor în active fixe s-a moderat în perioada ianuarie-august 2020, datorită măsurilor de stimulare adoptate de Guvern, dar autorităţile sunt îngrijorate în privinţa perspectivelor, din cauza riscurilor externe, pe fondul escaladării tensiunilor dintre SUA şi China.
"Credem că redresarea economiei Chinei este solidă şi ar trebui să continue în trimestrul patru şi în 2021, în urma creşterii semnificative a investiţiilor, a redresării graduale a consumului şi a rezilienţei exporturilor", a apreciat Louis Kuijs, de la Oxford Economics.
Vaccin anti-covid. China, înaintea TUTUROR. Marea LOVITURĂ
Producţia industrială a urcat în ritm anual cu 5,6% în august, cel mai rapid ritm de creştere din ultimele opt luni, arată datele publicate marţi de Biroul de Statistică, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 5,1%. În iulie, creşterea a fost de 4,8%.
De asemenea, în august, vânzările de retail au crescut pentru prima dată în acest an, cu 0,5%, în timp ce analiştii se aşteptau la o creştere zero. În iulie, scăderea a fost de 1,1%.
Unii analişti avertizează că avansul economiei ar putea încetini din cauza riscurilor externe, pe fondul tensiunilor comerciale dintre Washington şi Beijing.
Economia chineză a crescut cu 3,2% în trimestrul doi din 2020, comparativ cu perioada similară din 2019, în urma redeschiderii fabricilor şi a magazinelor. În primul trimestru din 2020 PIB-ul Chinei s-a contractat cu 6,8%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.