”Acest test este pierdere de timp. Iar toate cifrele despre numărul de teste efectuate sunt, practic, inutile”, a insistat miliardarul american, subliniind că rezultatele analizelor trebuie să fie anunțate cât se poate de rapid, pentru ca persoanele pozitivate să ia imediat măsurile necesare pentru a nu-i contamina și pe alții.
Gates a mai spus că americanii cu venituri mici și care sunt cei mai expuși riscului de contaminare, nu ar trebui să aștepte mai mult de 24 de ore pentru a afla dacă au luat sau nu virusul.
După cum menționează, în context, CNBC, potrivit datelor companiei Quest Diagnostics, timpul mediu de așteptare a rezultatelor testelor pentru pacienții care au prioritate (bolnavi internați, pacienți care trebuie supuși unor intervenții chirurgicale și cadre medicale cu simptomatologie covid-19) reprezintă mai mult de două zile. Pentru toți ceilalți, timpul de așteptare poate depăși șapte zile.
Citește și Un cocktail ce vine de hac noului virus. L-au descoperit americanii
De la începutul pandemiei, în Statele Unite au fost efectuate aproape 53 milioane de teste pentru coronavirus, din care 5 milioane pozitive. Dar experții Centrului pentru controlul și prevenirea îmbolnăvirilor precizează că numărul lor nu este egal cu cel al bolnavilor, pentru că o persoană s-ar fi putut teste de mai multe ori.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.