Urmele se estompează din ce în ce mai mult
Experții se tem că nu mai este mult timp pentru a găsi urmele timpurii ale virusului. Printre altele, deoarece anticorpii care ar putea oferi indicii nu mai pot fi detectați în timp.
Oamenii de știință consideră că drumul de transmitere de la animale la oameni cu o gazdă intermediară este cel mai probabil.
În consecință, virusul ar fi putut fi transmis oamenilor la fermele de animale sălbatice. Cu toate acestea, multe dintre aceste ferme au fost închise, iar animalele au fost ucise. Potrivit cifrelor furnizate de autoritățile chineze, aproape 14 milioane de oameni au lucrat în aceste ferme începând cu anul 2016.
Originea COVID-19. Ce riscăm dacă nu aflăm de unde provine virusul
În ianuarie 2021, o delegație a OMS formată din virologi, imunologi, zoologi și alți experți a mers la Wuhan pentru a căuta indicii. La acea vreme, delegația a descris teoria că virusul provine din laborator ca fiind „extrem de puțin probabil”.
SUA și alte țări au exprimat apoi critici că ancheta acestei teze a fost neglijată sub presiunea Chinei.
De fapt, China a îngreunat intrarea experților și a întârziat-o luni întregi. În plus, țara refuză accesul la datele originale de la pacienții cu coronavirus.
Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a subliniat, de asemenea că va fi lansat un nou studiu. Din punctul de vedere al autorilor articolului din revista Nature, acest lucru ar fi trebuit să se întâmple cu mult timp în urmă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.