Petrolul Brent a crescut cu 63 de cenți sau 1%, ajungând până la 11.50 GMT, la 65,05 de dolari pe baril.
"Cei trei factori majori de creștere sunt lansările de vaccinuri, optimismul cu privire la creșterea economică, precum și opinia că cei doi factori vor duce la o creștere a cererii", a spus analistul PVM Oil Associates, Tamas Varga.
Citește și: Coronavirus. Concluzia summitului UE: Urmează săptămâni dificile
Un impuls pentru creșterea cotației petrolului l-a dat și pachetul de ajutor pentru coronavirus, în valoare de 1,9 trilioane de dolari, aprobat sâmbătă de Camera Reprezentanților SUA.
Dacă va fi aprobat de Senat, pachetul de stimulare ar plăti vaccinurile și consumabilele medicale și ar trimite o nouă rundă de ajutor financiar de urgență gospodăriilor și întreprinderilor mici, care va avea un impact direct asupra cererii de energie.
De asemenea, aprobarea vaccinului anti-COVID-19 de la Johnson & Johnson a stimulat perspectivele economice.
Se mai arată că activitatea fabricilor din China este la cel mai scăzut nivel din ultimele nouă luni, dar activitatea economiei germane a atins cel mai înalt nivel din ultimii trei ani, iar activitatea din fabricile din zona euro este îîn creștere datorită cererii tot mai mari.
Organizația țărilor exportatoare de petrol și aliații săi, (OPEC +), se întâlnesc joi și ar putea discuta să crească producția zilnică până la 1,5 milioane de barili
Analiștii ING au declarat că OPEC + trebuie să fie atentă pentru a nu surprinde piața cu o producție prea mare de petrol.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.