Costul orar al forţei de muncă a avut în trimestrul IV 2018 o rată de creştere de 0,61% faţă de trimestrul precedent şi de 13,09% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior,.
Institutul Naţional de Statistică a precizat că cele mai mari creșteri ale costului cu forța de muncă deci și beneficii salariale pentru lucrători sunt în transporturi, depozitare și imobiliare.
Activităţile de transport şi depozitare au avut o creștere de 9,12%, cele de tranzacţii imobiliare 8,36%, iar cele de construcţii 8,19%.
Scăderi în învățământ
Paradoxal, costul orar al forţei de muncă după numărul zilelor lucrătoare a avut scăderi în învăţământ (-28,13%) ca urmare a creşterii timpului efectiv lucrat faţă de trimestrul precedent cauzată de reînceperea anului şcolar. Faţă de trimestrul anterior, creşterea componentei cheltuielilor directe (salariale) cu forţa de muncă a fost de 0,62%, respectiv de 0,18% în ceea ce priveşte componentacheltuielilor indirecte (non-salariale).
Citește și:Domeniile cu cei mai tineri angajați, dar cu salarii dintre cele mai mari
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.