Potrivit acestora, acest lucru demonstrează modul în care campania anticorupție lansată de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammad bin Salman Al Saud, în cadrul căreia au fost arestați sute de prinți, oameni de afaceri și funcționari de rang înalt, a speriat elita țării.
O pare dintre avioane au fost predate statului de foștii proprietari ca parte a înțelegerii de reglementare a acuzațiilor formulate împotriva lor, susțin sursele Reuters. Altele aparțin saudiților cărora le-a fost interzisă intrarea în regat sau unor persoane care evită să-și afișeze bogăția, pentru a nu atrage atenția autorităților.
Prin urmare, s-au strâns în jur de 70 de avioane de afaceri Bombardier și Gulfstream, dar și modele mai mari Airbus și Boeing, folosite, în general de aviația civilă, dar care, în Arabia Saudită, sunt utilizate ca avioane private. În total, micul regat petrolier din Golful Persic număra, la sfărșitul anului trecut, 129 de avioane privatae, conform datelor FlightAscend Consultancy.
Citește și Cel mai scump avion privat din lume, este de fapt o vilă zburătoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.