Popova a precizat că primele semne ale unor tulpini mai contagioase, ce se răspândesc acum în Europa și în alte țări, au apărut în urmă cu șase luni. „Până în prezent, am găsit aproape 1500 de mutații. Și acele versiuni ale virusului care au legătură cu Marea Britanie și care acum sunt identificate și în alte state, au devenit vizibile încă din septembrie. Dar primele modificări sau foarte asemnătoare cu actuele tulpini au existat încă din iunie ”, a subliniat oficialul rus.
Pe de altă parte, Popova nu aprobă abordarea oamenilor de știință din alte țări, care depun eforturi uriașe pentru a analiza, practic, fiecare varianta de SARS-CoV-2 pentru a depista mutațiile cele mai periculoase.
„Nu este nevoie de atâta trudă. Trebuie ținute sub obervație evoluțiile care ies din tipare și numai acolo unde ele se manifestă, pentru a suprinde apariția unei tulpini mai agrevise. Acolo unde există o răspândire rapidă, pentru a preveni un grad ridicat de contagiozitate”, a apreciat Popova.
Citește și Marele SECRET al lui Bill Gates. Nimeni nu și-a imaginat AȘA CEVA
Ea a adăugat că Institutul Novosibirsk „Vektor” analizează toate tulpinile care se găsesc în Rusia. În plus, a fost creată o bază de date unificată, unde sunt introduse rezultatele studiilor legate de mutațiile coronavirusului observate în alte țări.
Merită menționat că, recent, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Ghebreyesus, a declarat că omenirea ar trebui să se aștepte la apariția unor noi mutații ale coronavirusului, deoarece numărul lor va crește odată cu răspândirea bolii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.