În studiul lor, preluat de presa moscovită, oamenii de știință din Rusia au folosit datele privind cazurile de reîmbolnăvire cu virusul Covid-19 înregistrate în China în ultimele luni. Specialiștii estimează că, în aceste situații, noul coronavirus ar fi putut rămâne în organism în stare latentă din mai multe cauze.
În primul rând, este posibil că sistemul imunitar al omului nu a putut institui un control deplin asupra virusului. Pe de altă parte, este la fel de posibil ca noua tulpină să sufere mutații rapide, astfel că organismul nu reușește să producă anticorpii necesari și, de aceea, boala revine.
Pavel Volcikov, șeful laboratorului de inginerie genonică al Insitutului de fizică și tehnologie din Moscova, precizează că, de regulă, pe durata tratamentelor stabilite de medici, sistemul imunitar distruge in totalite celulele infectate. Reapariția simptomelor demonstrează că virusul este încă prezent în organismul omului.
Citește și Coronavirusul a suferit mutații! Descoperirea cercetătorilor chinezi
”Cu alte cuvinte, în cazul acestor pacienți afecțiunea a trecut, probabil, din fază acută în cronică. Adormit în urma tratamentului aplicat, virusul se poate trezi, pentru că sistemul imnunitar nu a reușit, în faza acută a bolii, să-l preia sub control total, infectând un număr mai mare de organe. Iar situația se poate repeta de fiecare dată când virusul este deranjat, ca să zic așa”, a explicat specialistul.
Neavând posibilitatea de a confirma informația, trebuie să îi credem pe cuvânt. Conform datelor oficiale, în Rusia sunt numai 20 de cazuri confirmate de coronavirus și 1614 de suspecți, aflați sub strictă supraveghere medicală și 11.500 de străini veniți din China, Iran și Coreea de Sud se află în carantină. 1318 de persoane contaminate s-au însănătoșit și au fost externate din instituțiile spitalicești.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.