Recenta pandemie COVID-19 care a determinat blocarea lumii de peste un an poate să nu fie la prima luptă cu omenirea.
În acest studiu de la Universitatea Națională a Australiei, s-a descoperit că coronavirusul a lăsat urme istorice marcante în genomul uman.
În timpul studiului, academicienii au examinat genomul a peste 2.500 de persoane din 26 de țări.
Numerele CÂȘTIGĂTOARE la LOTO, duminică 27 iunie 2021! Loto 6/49, Joker, Loto 5/40 și NOROC
În studiu scrie că: "Genomurile umane moderne conțin informații evolutive care datează de zeci de mii de ani, ceea ce înseamnă că poate ajuta la identificarea virușilor care i-au afectat pe strămoșii noștri. Putem afla mai multe despre strămoșii noștri antici și putem vedea ce pandemii vor mai exista în viitor.”
Cercetătorii au găsit dovezi în eșantionul de genomi că coronavirusul a fost prezent, forțând genele în sine să se adapteze.
Indicația că genele au fost forțate să se adapteze după ce au intrat în contact cu coronavirusul au fost găsite la cinci populații, toate din Asia de Est.
Acest lucru sugerează că strămoșii oamenilor moderni din Asia de Est au fost expuși pentru prima dată la boală acum aproximativ 25.000 de ani, potrivit studiului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.