Oamenii de știință au analizat, în sângele persoanelor vindecate, anticorpii ce obstrucționează posibilitățile sistemului imunitar de a răspunde la răspândirea SARS-CoV-2 în organism,
Cercetătorii s-au întrebat de ce unii pacienți tineri, dar și persoane cu o stare de sănătate robustă, deci fără factori de risc, prezintă forme grave de boală după infectarea cu noul virus.
La capătul mai multe experimente și studii, experții au stabilit că la 10% dintre pacienții cu forme severe de covid-19 în sânge au fost identificați anticorpi ce blochează interferonul - proteine produse de celulele orgamismului ca răspuns la o infecție virală și care luptă împotriva ei.
Citește și Bilanț COVID-19. Situație SINISTRĂ. România a trecut alt PRAG NEGRU
În același timp, oamenii de știință norvegieni au precizat că, de foarte multe ori, persoanele, în special cele tineri, habar nu au că suferă de o problemă imunitară.
Studiul specialiștilor din Norvegia vine după altă lucrare de cercetare, ai cărei autori au atras deja atenția asupra legăturii dintre covid-19 și insuficiența interferonului, insuficiență care poate fi factor determinant ce conduce la forme severe de boală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.