Potrivit acestuia, produsele antiseptice distrug ADN-ul bacteriilor, dar pot antrena mutații și pot dezvolta, la anumite virusuri, imunitate la respectivele substanțe.
Mai mult, autorii articolului afirmă că, în teorie, metodele false de protecție împotriva virusurilor pot provoca alte epidemii de infecții și pot crește rata mortalității.
Specialiștii nu recomandă nici preparatele artizanale făcute pe bază de spirt. Pe lângă faptul că eficiența lor nu a fost dovedită, ele pot genera efecte secundare.
Citește și Noul coronavirus. Experții chinezi trag un nou semnal de alarmă
În opinia lor, nici produsele chimice casnice, precum detergenții de vase, de spălat și de curățat, nu reprezintă o armă eficientă împotriva virusurilor. Mulți dintre compușii chimici din compoziția lor atacă pielea mâinilor și pot pătrunde chiar în organism.
Prin urmare, pentru a evita efectele negative, specialiștii spun că produsele antiseptice trebuie tratate precum medicamentele, adică folosite pe cât posibil de rar și cu respectarea strictă a instrucțiunilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.