Doctorul Miasnikov, care este și producătorul unei emisiuni de televiziune pe teme medicale, a explicat că utilizarea în exces a săpunului antibacterian poate determina organismul să nu mai reacționeze la antibiotice.
”Toată lumea susține că săpunul antibacterian crește gradul de rezistență la antibiotice. Dar ce înseamnă antibacterian? Ceva ce omoară bacteriile cu antibioticele pe care le conține”, a arătat medicul.
În opinia lui, un astfel de săpun trebuie utilizat cu precădere de anumite categorii de bolnavi. Restul oamenilor trebuie să folosească săpun obișnuit.
Citește și SARS-CoV-2. Așa arată virusul care a provocat pandemie și criză VIDEO
Între timp, centrul de cercetare Vektor, din Rusia, a anunțat că intenționează să demareze testele clinice ale vaccinului produs de cercetătorii ruși la sfârșitul lunii iunie. Până atunci, vor fi obținute rezultatele testelor pe animale, dar și aprobarea forurilor competente pentru testele clinice.
Neoficial, vaccinul a fost deja testat pe oameni. Și l-au injectat chiar creatorii preparatului, pornind de la cercetători, personal auxiliar și chiar rudele acestora. Se pare că nu au existat efecte secundare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.