Publicitate
Pe suprafața coronavirusului există așa numita proteină spike S, care se grupează câte trei, formând acele ”vârfuri” cu ajutorul cărora se produce contaminarea.
”Folosind larva viermilor de mătase creăm o proteină spike artificială, extrem de asemănătoare cu proteina coronavirusului de tip nou, dar absolut inofensiv, pentru că înăuntrul lui nu există virus”, a explicat profesorul Kusakabe.
”În prezent dezvoltăm două tipuri de vaccin - unui injectabil, altul pentru administrare pe cale orală. În primul caz se impune testarea produsului din punctul de vedere al siguranței. În ceea ce privește al doilea tip de vaccin, oral, în țările Asiei dintotdeauna larvele viermelui de mătase a fost folosit în diferite preparate culinare, deci nu ar trebui să fie nici o problemă”, a subliniat profesorul nipon.
Citește și Vaccin anti-covid. Mărturii CUTREMURĂTOARE după INJECTARE
Omul de știință consideră că metoda dezvoltată de echipa lui va permite realizarea unui vaccin de înaltă eficacitate, care va putea fi produs în cantități mai mari decât alte vaccinuri. În plus, prețul lui se va menține în limitele normale. Se intenționează ca pe parcursul acestui an financiar, care se va încheia pe 31 martie 2021, să fie efectuate testele pe animale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.