Specialiștii din Canada au analizat nivelul de stabilitate al SARS-CoV-2 pe suprafețe special contaminate ale unor mijloace de protecție individuală confecționate din materiale diferite. Pe lângă țesături din bumbac, virusul a fost ”plasat” și pe mănuși din nitril, folosite de regulă de medici în timpul examinării pacienților, dar și pe măști de protecție tip N-95 și N-100, pe Tyvek (un material nețesut deosebit de ușor și de rezistent), pe plastic, precum și pe oțel inoxidabil.
Toate obiectele infectate special pentru experiment au fost, apoi, monitorizate în decurs de trei săptămâni. La final, s-a constatat că singurul obiect unde nu mai există urmă de virus a fost țesătura din bumbac. În acest context, oamenii de știință au concluzionat că folosirea măștilor din bumbac reprezintă cea mai sigură și avantajoasă modalitate de protecție.
Citește și Imagini ÎNFRICOȘĂTOARE! Tornadă de FOC în California de nord VIDEO
La rândul lor, experții Fundației William Gates au constatat că măștile din bumbac cu două straturi de pânză cu o densitate de 600 fire de șifon filtrează mai mult de 80% din particulele mai mici de 300 nanometri și peste 90% de unități mai mari.
Venind în completare, un studiu elaborat de specialiștii de la Universitatea din Illinois arată că trei straturi de tricou din bumbac oferă același nivel de protecție precum un echipament chirurgical.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.