"Grecii s-au maturizat mult. Şi vrem să ne facem propriile reforme", a anunţat şeful guvernului de la Atena. O revizuire semestrială a performanţelor economice desfăşurată de Comisia Europeană a fost suficientă şi nu este nevoie de "condiţionalităţi stricte suplimentare", a insistat el.
Mitsotakis a declarat pentru Financial Times că Grecia are "o agendă de reforme foarte agresivă" care se va concentra pe "tranziţia verde", "tranziţia digitală" şi încurajarea investiţiilor, în parte printr-un program de privatizare.
Vineri, într-o intervenţie în parlament, Mitsotakis a anunţat noi măsuri în valoare de 3,5 miliarde de euro pentru a sprijini afacerile afectate de carantina impusă pentru a stopa răspândirea epidemiei de coronavirus.
Citește și Vacanță all-inclusive cu mașina. Cât costă
Grecia reuşise să depăşească criza a datoriei publice în 2018 şi spera să înregistreze o creştere economică puternică în 2020. Însă măsurile de izolare impuse la nivel naţional în martie pentru a preveni infecţiile cu coronavirus au dat peste cap aceste aşteptări. Acum, se aşteaptă ca economia Greciei să se contracteze cu 8% până la 10% în acest an, revenind pe creştere abia din 2021.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.