Oamenii de știință lucrează intens și urmează să confirme posibila mutație produsă, cu multiplele ei implicații, a spus Fauci, adăugând ”ca există un mic diferend pe această temă”.
De notat că SARS-CoV-2 a suferit deja mutații, iar cercetătorii nu au constatat, cel puțin până acum, un impact semnificativ privind capacitatea noului virus de a se propaga.
Posibila mutația la care face referire Fauci a fost semnalată de experții Laboratorului național din Los Alamos într-un articol publicat joi în revista Cell. Aceeași schimbare a constituit subiectul altei lucrări, unde autorii afirmau că noul coronavirus ”se răspândește deja mai ușor pe cale virală”.
Citește și Coronavirus. Rușii EXPORTĂ deja tratamente împotriva covid-19
”Această nouă mutație are darul de a face virusul și mai contagios”, a insistat Anthony Fauci într-un interviu acordat Journal of the American Medical Association. Da, a continuat el, ”încă nu există o opinie unică printre specialiști, dar datele de care dispunem până în prezent arată că mutația accelerează procesul de replicare a virusului”.
În iunie, oamenii de știință ruși au creat un model matematic ce confirmă că mutațiile noului coronavirus îl fac mai agresiv, mult mai contagios. Se intensifică în special capacitatea lui de a pătrunde în celulele sănătoase.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.