Faza a 3-a a testelor, fază în care medicamentul este testat pe un număr mare de subiecţi, "nu şi-a atins criteriul de evaluare principal şi nici pe cel secundar, prin comparaţie cu un placebo şi, în ambele cazuri, şi prin comparaţie cu îngrijirile medicale oferite de obicei în spital", a indicat grupul farmaceutic francez într-un comunicat.
Deocamdată, nici Sanofi şi nici laboratorul american Regeneron, care au dezvoltat împreună acest medicament lansat în 2017 împotriva poliartritei reumatoide, "nu preconizează şi alte teste clinice asupra Kevzara în tratamentul COVID-19", se precizează în comunicat.
Acest experiment vizând eficienţa medicamentului Kevzara (sarilumab) în tratarea formelor severe de COVID-19 a inclus 420 de pacienţi şi s-a desfăşurat în Argentina, Brazilia, Canada, Chile, Franţa, Germania, Israel, Italia, Japonia, Rusia şi Spania.
Citește și SUA vor să cumpere tot vaccinul din lume? Decizia Washingtonului
Deşi "nu am obţinut rezultatele pe care le doream, suntem mândri de munca depusă de echipa însărcinată să aprofundeze cunoştinţele cu privire la utilizarea potenţială a medicamentului Kevzara în tratarea COVID-19", a comentat medicul John Reed, responsabil cu cercetarea şi dezvoltarea de noi medicamente la Sanofi, citat în comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.