Noua variantă a coronavirusului a primit, provizoriu, denumirea A.VOI.V2. Potrivit medicilor care au descoperit noua tulpină, toate aceste mutații pot crește rezistența coronavirusului la anticorpi, dar și gradul lui de contragiozitate.
Potrivit explicațiilor oferite de experți, cu cât sunt mai multe mutații, în special în proteinele de suprafață, cu atât mai greu se ateașează la virus anticorpii produși în timpul dezvoltării imunității naturale sau după vaccinare.
Creșterea numărului de mutații ale coronavirusului nu trebuie să surprindă, subliniază oamenii de știință. Cu cât trece mai mult timp, cu atât virusul are capacitatea de a se adapta, cu atât se acumulează mai multe mutații. Acesta este următorul stadiu al evoluției virusului.
Citește și Brazilienii au găsit REȚETA ce previne forme grave de COVID-19
Noile mutații pot crește capacitatea lui de contagiozitate și de respingere a anticorpilor. Ceea ce nu înseamnă că modul de derulare a pandemiei va cunoaște modificări esențiale. De aceea, chiar dacă o persoană riscă să prindă virusul angolez, trebuie să se vaccineze
Pentru că, dacă eficacitatea vaccinului a fost stabilită la 92%, ea va începe să scadă în funcție de numărul de mutații. Aceasta nu înseamnă că va fi zero. Va fi egal cu 86%, 85% etc. Deci, tot eficace va rămâne.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.