Mai mult, oamenii de știință au constatat, de asemenea, că muzica îi ajută pe bolnavi inclusiv după ce au fost decuplați de la ventilatoarele mecanice.
Ventilația artificială a plămânilor în cazul covid-19 constituie, în unele cazuri, o ultimă speranță pentru salvarea vieții pacientului. Dar o folosire îndelungată a acestor apare poate avea consecințe dintre cele mai nedorite - de multe ori pacienții trebuie să învețe din nou să meargă, să vorbească, să înghită și, desigur, să respire independent.
De aceea, cu cât pacientul scapă mai rapid de ajutorul aparatului și începe să respire independent, cu atât mai bine. Iar un ajutor substanțial în reabilitarea acestor bolnavi poate veni din partea unor metode simple, precum terapia muzicală.
Citește și Coronavirus. Ordinea apariției simptomelor de covid-19
”Muzica reprezintă un element de confort, care poate distrage atenția omului de la suferința prin care trece. O muzică pozitivă accelerează sistemele interne ale organismului uman ce oferă satisfacție prin eliberarea de endorfine, un fel de ”narcotic intern”, au explicat oamenii de știință.
E adevărat nu orice gen de muzică are un astfel de efect benefic. Specialiștii au stabilit că rezultatele cele mai bune au fost obține când pacienții au fost lăsați să selecteze singuri muzica pe care doresc să o asculte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.