Acest bilanţ cotidian este cel mai important din ultimele săptămâni şi se datorează în special deceselor în azilurile de bătrâni aflate sub control medical (Ehpad) şi în alte unităţi medico-sociale (+49 în raport cu sâmbătă, faţă de + 54 la spital), ridicând totalul morţilor la 28.108.
La solicitarea AFP, Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) nu a fost în măsură să dea explicaţii cu privire la această creştere importantă, indicând doar că toate bilanţurile cotidiene procedau la o "actualizare a datelor transmise de Agenţiile regionale de sănătate ( ARS) către Agenţia sanitară naţională. În ultimele zile, cifrele de la Ehpad făcuseră obiectul a numeroase corecţii, dovadă a dificultăţii în colectarea şi actualizarea acestor date.
Citește și NU va exista un vaccin anti-covid! Ce vor să spună experții
În schimb, numărul spitalizărilor şi al trimiterilor la terapie intensivă continuă să scadă. Prezenţa bolnavilor la reanimare este un indicator-cheie al epidemiei şi continuă descreşterea începută în ultimele săptămâni. De la începutul epidemiei, 98.569 de persoane au fost spitalizate, dintre care aproape 17.500 la terapie intensivă. Peste 61.000 s-au întors acasă vindecate. Patru regiuni situate în nordul şi estul Franţei, inclusiv regiunea pariziană, regrupează 74% din cazurile de spitalizare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.