Indicele pan-European STOXX 600 înregistra un declin de 2,4%, după ce marţi a încheiat cel mai prost trimestru din ultimii ani, în urma declinului activităţii economice, consecinţă a măsurilor de izolare adoptate la nivel global pentru a stopa extinderea pandemiei, care sporesc ameninţarea unor falimente şi a unor concedieri masive.
Goana după petrol ieftin. Depozitele vor deveni curând neîncăpătoare
Datele publicate miercuri arată o contractare a activităţii economice în martie în cea mai mare parte a Asiei, deoarece epidemia a paralizat lanţurile de aprovizionare şi a afectat exporturile în Japonia şi Coreea de Sud, înregistrându-se doar o modestă îmbunătăţire în China.
Miercuri dimineaţa, indicele principal DAX 30 al Bursei de la Frankfurt a scăzut cu 3,20%, ajungând la valoarea de 9.622,51 puncte, în timp ce indicele principal CAC 40 al Bursei de la Paris înregistra un declin de 3,78%, la 4.229,90 puncte.
Indicele principal FTSE 100 a scăzut cu 3,2%, subindicele financiar înregistrând un declin de 7%, după ce o serie de bănci britanice s-au alăturat rivalelor din Europa, suspendând plata dividendelor pentru 2019, pentru a-şi majora rezervele de capital.
Indicele FTSE 100 a încheiat marţi cel mai prost trimestru din 1987, pe fondul temerilor privind efectele răspândirii rapide a pandemiei asupra economiei britanice.
La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna mai a scăzut marţi cu 0,02 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 22,74 dolari. În primul trimestru din 2019, s-a înregistrat cel mai scăzut nivel al preţului ţiţeiului din ultimii 18 ani, după ce măsurile adoptate pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus (COVID-19) au redus cererea de ţiţei pe plan global, iar Arabia Saudită şi Rusia au intensificat bătălia pentru cota de piaţă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.