Iar principala concluzie care se desprinde este că, din păcate, nu toți cei care s-au vindecat au obținut și o imunitate suficient de puternică pentru a le asigura un scut puternic împotriva unei noi reinfectări. O altă chestiune care, la rândul ei, nu are încă o explicație clară și unanimă.
În privința anticorpilor, medicii germani de la clinica Schwabing au stabilit, în urma analizelor de sânge prelevate de la primii pacienți externați după ce s-au făcut bine de covid-19, că la patru din două dintre aceștia numărul anticorpilor de neutralizare scade.
Influența anticorpilor asupra unei imunități pe termen lung nu este, deocamdată, decât un subiect de manipulare, a declarat, în acest context, șeful secției de boli infecțioase de la clinica Schwabing, Klemens Wendtner. Odată ieșit din spital, nu înseamnă că ai scăpat de riscul de a te infecta din nou cu SARS-CoV-2, a insistat expertul german, citat de postul de televiziune ZDF.
Citește și Avertisment. Noul coronavirus este deja cu 30% MAI CONTAGIOS
Cam același răspuns a fost formulat și de experții chinezi, care au atras atenția în legătură cu riscul de contaminare dacă boala decurge fără simptome, pentru că, conform altor studii internaționale, persoanele asimptomatice nu dobândesc anticorpi sau, dacă îi obțin, sunt prea slabi pentru a opri infectarea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.