Un grup de epidemiologi și biologi americani conduși de profesorul Jurgen Richt, de la Universitatea din Kansas au întreprins o serie de experimente cu noul coronavirus pentru a stabili condițiile în care virusul se simte cel mai bine. Oamenii de știință și-au publicat rezultatele muncii lor pe bioRxiv.
Pe durata experimentului, experții au plasat particule de SARS-CoV-2 pe diferite suprafețe (de la măști și mănuși medicale, la sticlă, plastic, beton, oțel, hârtie și altele) și au analizat cât trăiește virusul.
Respectivele suprafețe cu particule de patogen au fost plasate în camere ermetice, unde au fost create condiții specifice celor patru anotimpuri ale anului, adică umiditate și temperatură.
Citește și Coronavirus. Canadienii au găsit FRUCTUL ce poate face MINUNI
Astfel, s-a constatat că în condiții de vară virusul și-a pierdut destul de repede viabilitatea - în medie, el a rezistat pe suprafețele pe care a fost plasat între două și cinci ore. În schimb, în condiții de toamnă și primăvară, el și-a păstrat caracteristicile chiar și 30 de ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.