Specialiștii din cele două țări au ajuns la această concluzie după ce au analizat apariția imunității la cadrele medicale din Wuhan, orașul din centrul Chinei care numără peste 11 milioane de locuitori și unde a apărut, în decembrie anul trecut, primul caz de covid-19. De atunci, Wuhan este considerat epicentrul pandemiei de coronavirus.
Medicii la care face referire studiul oamenilor de știință din Statele Unite și China au intrat în contact direct cu pacienții infectați chiar din fazele primare ale bolii.
În urma cercetărilor efectuate, s-a constatat că, în principiu, cel puțin un sfert dintre cei 23.000 de medici analizați s-au contaminat cu noul virus, dar numai patru procente au dobândit anticorpi.
”Este foarte puțin probabil ca oamenii să dispună de capacitatea de a produce anticorpi împotriva acestui coronavirus pentru o perioadă lungă de timp”, afirmă experții americani și chinezi în studiul lor.
Citește și Coronavirus. Americanii au făcut listă de așteptare pentru vaccin
Mai mult, experții au observat că în mai mult de 10% dintre cazurile pacienților analizați anticorpii au dispărut din organism într-o lună de la vindecare și externarea din spital.
Punctul de vedere exprimat de specialiștii din SUA și China vine să confirme, oarecum, îndoielile specialiștilor suedezi care, încă din luna mai, au pus sub semnul întrebării eficiența strategiei de formare ”a unei imunități colective”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.