Dâmbovița este unul dintre județele din România cu un rezultat bun la atragerea de fonduri europene. 450 milioane de euro pentru proiecte în județ.
”Pentru un singur proiect”, a subliniat Corneliu Ștefan. ”Și este cel mai mare proiect din țară privind reabilitarea și modernizarea conductelor de apă și canalizare din 52 de localități, un proiect care se desfășoară prin Compania de apă din Târgoviște. Este un proiect în desfășurare. Am preluat o situație puțin mai grea, am trecut hopul cel mai important, am scos la licitație foarte multe loturi incluse în aceste localități și am intrat deja în linie dreaptă.
O veste în premieră
Dau o veste la dumneavoastră în studiou, chiar astăzi s-a înaintat ordinul de începere pentru primul lot privind execuția unor rețele de apă și canal în nouă localități. Azi încep efectiv lucrările”, a insistat Corneliu Ștefan, la interviurile DCNews.
Solicitat să facă unele precizări, invitatul jurnalistului DCNews a confirmat că da, cele 450 milione de dolari fac parte din programul de finanțare 2014-2020, dar că proiectul a fost prelungit până la finalizare.
”Până în decembrie 2023”, a întrebat moderatorul interviului. ”Și după această dată”, a spus Corneliu Ștefan. ”Este imposibil să terminăm lucrările într-un an și jumătate. Dar am primit aprobare, va fi fazat și, cu siguranță, vor finaliza aceste lucrări cât mai repede posibil”.
Certificate negative
În ceea ce privește mâna de lucru, constructorii adică, președintele CJ Dâmbovița a declarat că există o mare problemă. ”În județ se știe foarte clar, eu sunt unul dintre cei care am avut curajul, pentru că, până la urmă, este vorba și de curaj, să declar război constructorilor neserioși. Și pentru prima dată în istoria județului chiar o să ofer certificate negative, măcar să nu mai vină la licitație. Legea ne permite, este pe Legea achizițiilor publice, nu este nici o problemă.
”Putem spune că Dâmbovița se dezvoltă foarte mult după ce a stagnat aproape 25 de ani. Ați avut mari investiții în zonă. A început la Titu, cu francezii, apoi au venit turcii, au intrat la Arctic, apoi au construit o fabrică întreagă lângă Târgoviște. Dar cu infrastructura cum stați?”, a întrebat Bogdan Chirieac.
S-a dat drumul și pe DN7
”Nu cred că mai suntem deficitari în ultimul timp la acest capitol. Drumurile sunt aceleași, este adevărat, dar, vă aduc aminte că, în 2020, am pornit un program ambițios privind tot ce înseamnă infrastructură mare din județ și vă dau o veste, pe care cred că o așteptăm cu toții, privind modernizare la patru benzi a drumului Bogdana-Târgoviște”, a anunțat Corneliu Ștefan, adăugând că s-a dat drumul și pe DN7, tot pentru patru benzi. ”Am dat proiectul, am înaintat ordinul și cred că în termen de cel mult 30-40 de zile constructorul o să pornească lucrările”, a subliniat interlocutorul jurnalistului Bogdan Chirieac.
”Se intră și spre Titu, și spre Târgoviște?”
”Da, și spre Titu și spre Târgoviște”.
”În același timp?”
”Da, în același timp”, a răspuns președintele CJ Dâmbovița.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.