Astfel, prin noua inițaitivă legislativă se dorește încurajarea educațiiei tinerilor prin cultură și manifestări artistice și se propune ca elevii să primească bonuri culturale, în valoare de 250 de lei.
Ce pot copii să cumpere cu aceste tichete
cărți pe suport de hârtie, în format digital sau cărți audio;
bilete și abonamente pentru reprezentații la teatru, operă, operetă, balet, dans, circ;
bilete pentru accesul la expoziții/ galerii de artă, în muzee, la târguri/ festivaluri de artă, parcuri naturale, monumente;
cursuri de artă (balet, muzică, pictură, sculptură, dans, actorie, regie, canto, fotografie, meșteșuguri etc.);
ateliere/ workshop-uri de artă;
abonamente la biblioteci, publicații cu caracter literar.
Tichete de valoare, majorare. Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță
Aceste bonuri nu vor putea fi utilizate pentru cumpărarea de materiale cu caracter pornografic, care incită la violență, ură rasială sau care promovează fundamentalismul religios, terorismul ori fascismul. De asemenea, nu vor putea fi cumpărate cu acești bani manuale și rechizite școlare, abonamente tv sau de streaming audio-video, jocuri video, aplicații mobile etc.
Bonurile culturale vor fi emise fie în format tipărit, fie în format electronic, vor fi valabile 12 luni de la emitere și vor conține, cel puțin, următoarele informații:
numele și adresa emitentului;
valoarea nominală a bonului;
perioada de valabilitate;
spațiu pentru nume, prenume, cod numeric personal al celui/ celei care poate utiliza bonul;
interdicția de a fi utilizat pentru achiziționarea de alte servicii decât cele amintite;
spațiu pentru înscrierea denumirii evenimentului/ produsului cultural achiziționat și aplicării ștampilei furnizorului.
Ca și celelalte bonuri de valoare, bonurile culturale nu vor putea fi folosite pentru a cumpăra alte produse sau servicii decât cele de mai sus, nu vor putea preschimbate în bani gheață, iar operatorii economici care acceptă și alte bonuri de valoare nu le vor putea refuza.
În cazul nerespectării regulilor, contravențiile se vor putea sancționa cu amendă de 250 de lei, în cazul utilizatorilor, și cu amendă de 1.000 de lei, în cazul firmelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.