Al treilea bebelus modificat genetic a creat multă tensiune în comunitatea medicală din China. Cel care a pus în practică metoda despre care se spune ca nu ar fi tocmai etică este un cercetator pe nume He Jiankui.
Ce se întâmplă cu nou-născuții din Marea Britanie în anul 2037
Barbatul a reusit deja să editeze genele pentru alte fetițe care au venit pe lume. Atât guvernele lumii, cât și autoritățile din domeniul științific au protestat în ceea ce privește un astfel de proces.
Chiar dacă au fost puse în practică noi reguli pentru a împiedica apariția de noi cazuri, s-ar părea că nu s-a reușit pe deplin. Cercetătorul este responsabil de o nouă sarcină la care a contribuit prin editare genetică.
Cazul a redeschis discuțiile controversate despre editarea genetică. Este o practică considerat greșită, din cauza faptului că nu este etic ca cineva să poată avea o contribuție asupra genomului uman. Mulți cercetători au sugerat că trebuie să existe anumite limite mult mai bine impuse.
„Au deschis o cutie a Pandorei în ceea ce privește cercetarea și modificarea genetică. Ca specie trebuie să ne împăcăm cu această idee”, a spus William Hurbut despre acțiunile savantului chinez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.