Astfel, viitorul angajat ar putea merge însoțit de un avocat specializat pe legislația muncii, atunci când încheie un nou contract de muncă.
„La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către un avocat, de către un expert în legislația muncii sau de către o altă persoană, conform propriei opțiuni”, spune propunerea de lege.
O altă modificare pe care inițaitiva legislativă o propune este cea aclauzei de confidențialitate care ar putea fi încheiat oricând pe parcursul contractului de muncă.
Citește și: Obligații ignorate de angajatori. Ce se întâmplă cu sporul de 5%
„Informațiile furnizate pe durata cercetării disciplinare ar putea conține date sensibile care fac referire la persoane, date care ar trebui protejate în conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 privind protecția datelor cu caracter personal. În acest sens, este necesară existența unui contract de confidențialitate cu privire la informațiile furnizate pe toată durata cercetării disciplinare”, se explică în expunerea de motive.
O a treia modificare adusă de noua propunere este concilierea în cazul conflictului individual de muncă, situație în care salaritul ar putea veni la negociere, însoțit de un avocat sau expert în legislația muncii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.