Comparativ cu consumul de fructe, un procent uşor mai mic (23%) al populaţiei UE consuma legume cel puţin de două ori pe zi, şi un procent uşor mai ridicat (40%) o dată pe zi.
România este la coada Europei dar să mai bine decât bulgarii sau ungurii. În clasamentul UE, mai puţin de 45% din populaţie consumă zilnic fructe: Letonia (35%), Bulgaria şi Lituania (ambele cu 37%), Ungaria (40%) şi România (42%). În schimb, consumul de fructe zilnic este cel mai răspândit în Italia (85%) şi Portugalia (81%).
În cazul legumelor, în cinci state membre sub 50% din populaţie consuma zilnic legume: Ungaria (30%), România (41%), Letonia (44%), Lituania şi Bulgaria (ambele cu 45%). În 2017, cel mai ridicat procent al populaţiei care consuma legume cel puţin o dată pe zi se înregistra în Irlanda şi Belgia (ambele cu 84%).
Citește și:Investiție de 100 milioane de euro pe piața din România. În ce domeniu
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.