"Ne dorim şi noi, ca şi mediul de afaceri, o stabilitate a sistemului fiscal. Este la fel de dificil şi pentru noi un sistem fiscal în continuă modificare. E la fel de dificil de perceput, de aplicat, de a "te confrunta" cu mediul de afaceri atunci când, la rândul tău, nu apuci să stăpâneşti bine modificările care intervin subit", a spus Gheorghe Constantinescu, la evenimentul de lansare a proiectului "Pactul pentru Fiscalitate 2022".
El a povestit că în urmă cu 20 de ani un reprezentat al fiscului unui stat dezvoltat a spus că în statul respectiv gradul de conformare voluntară este de 85%, iar după ce a văzut că publicul din sală se miră a precizat că şi legislaţia fiscală este nemodificată de 85 de ani. Gheorghe Constantinescu a declarat că ideea care ar trebui să rămână e aceea a stabilităţii legislaţiei fiscale.
Bulgaria a fost exceptată de la embargoul UE asupra petrolului rusesc până la finalul anului 2024
"Avem nevoie şi noi de legi simple, clare, la obiect. Nu vrem să impactăm mediul de afaceri ca atare. Vrem să mergem ţintit acolo unde avem indicii, unde avem rezultate. Încercăm să ne bazăm pe analiză de risc. Asta înseamnă informaţie, asta înseamnă digitalizare şi cu ajutorul acestei metode să identificăm clar mediul şi zona de evaziune fiscală....Apreciez şi personal susţin ideea unui pact pentru o legislaţie fiscală stabilă", a spus Gheorghe Constantinescu.
Proiectul "Pactul Pentru Fiscalitate", pornit iniţial în decembrie 2014, urmează să fie relansat, în acord cu actualitatea anului 2022, dorindu-se o platformă de dialog fără un precedent în societatea românească.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.