"Decizia de a trimite interpelări deputaților din Duma de Stat a fost susținută de majoritatea deputaților prezenți din Smolninskoe", a declarat Paliuga, fără a preciza exact câți din aceștia au aprobat decizia, notează publicația Meduza.io.
El a postat, de asemenea, textele deciziei și apelului , care este planificat să fie trimis deputaților din Duma de Stat. Acesta spune că, în timpul războiului, mor cetățeni ruși "tineri apți de muncă", economia rusă suferă, NATO se extinde spre est, iar Ucraina primește noi arme (deși Putin a numit "demilitarizarea" țării unul dintre obiectivele invaziei).
"Credem că decizia președintelui Putin de a demara operațiunea specială din Ucraina este în detrimentul securității Rusiei și a cetățenilor săi. În acest sens, vă cerem, în calitate de deputat al Dumei de Stat, să veniți cu o propunere de a aduce acuzații de trădare împotriva președintelui Federației Ruse pentru a-l demite din funcție", se arată în apel. Paliuga nu a precizat câtor deputați se intenționează să fie trimis apelul.
La scurt timp după invazia Rusiei în Ucraina, deputații din municipalitatea Smolninskoe au trimis un apel lui Vladimir Putin în care i-au cerut să înceteze războiul și să demisioneze. De asemenea, ei au vrut să organizeze un miting împotriva războiului, în Sankt Petersburg, dar autoritățile orașului au refuzat să aprobe acest lucru.
⚡Совет МО Смольнинское принял решение обратиться к депутатам Госдумы с предложением выдвинуть обвинение в госизмене против президента Путина для отрешения его от должности
— Дмитрий Палюга (@dmitry_palyuga) September 7, 2022
Решение поддержало большинство присутствующих депутатов pic.twitter.com/WMg1areX52
Citește și: Putin, amenințări pe față: Tăiem gazele definitiv!
Preşedintele rus Vladimir Putin a ameninţat miercuri că va opri toate livrările de gaz, petrol şi cărbune în cazul unei plafonări a preţurilor, insistând totodată că nu vrea să folosească energia ca ''armă'' împotriva Europei preocupate de spectrul penuriei de energie, relatează AFP.
Săptămâna trecută, ţările G7 au semnalat că vor implementa "de urgenţă" o plafonare a preţului petrolului rus, încurajând o "coaliţie largă" de ţări să se alăture acestei măsuri, ca represalii pentru ofensiva din Ucraina. Şi Comisia Europeană a anunţat miercuri că va propune un plafon la preţul gazelor naturale ruseşti, alături de măsuri cum ar fi o ţintă obligatorie privind reducerea utilizării de electricitate în perioadele de consum de vârf, o limită pentru veniturile firmelor care produc electricitate cu costuri reduse şi o contribuţie de solidaritate din partea companiilor de petrol şi gaze.
Miercuri, Vladimir Putin a ţinut să se facă clar înţeles: Rusia nu va mai livra petrol sau gaz ţărilor care limitează preţurile acestora vândute de Moscova.
Plafonarea preţurilor ar fi "o decizie absolut stupidă", "o prostie", a declarat liderul de la Kremlin în cadrul unui forum economic la Vladivostok (Orientul Îndepărtat al Rusiei).
"Dacă ţările europene vor să renunţe la avantajele lor competitive, este la latitudinea lor să decidă", a avertizat el. Dar "nu vom livra absolut nimic dacă este împotriva intereselor noastre, în acest caz economice. Nici gaz, nici petrol, nici cărbune (...). Nimic", a adăugat el, pe un ton ferm.
"Nu vom furniza nimic în afara cadrului contractelor" semnate cu ţările importatoare, a subliniat Putin în faţa mai multor lideri economici ruşi şi asiatici, denunţându-i "pe cei care încearcă să ne impună propria lor voinţă".
Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.