"Armata americană ar putea înregistra un număr inacceptabil de victime (...) în următorul său conflict", continuă documentul. "Cu greu ar putea să câştige, dacă nu chiar va pierde un război împotriva Chinei sau a Rusiei", potrivit textului.
Statele Unite ar fi deosebit de vulnerabile dacă trupele lor ar fi "constrânse să lupte simultan pe două sau mai multe fronturi", adaugă cei 12 foşti înalţi responsabili democraţi şi republicani însărcinaţi să treacă în revistă capacităţile militare americane.
Ei acuză o serie de "decizii şi disfuncţionalităţi politice din partea celor două principale partide politice care au condus la "o criză de securitate naţională pentru Statele Unite".
Cu toate că bugetul Pentagonului depăşeşte în acest an 700 de miliarde de dolari, cu mult peste ceea ce China şi Rusia alocă împreună pentru apărare, autorii documentului consideră că suma este "clar insuficientă" pentru a atinge obiectivele stabilite de strategia de apărare naţională a administraţiei Trump.
În raportul său, comisia parlamentară face o serie de recomandări, printre care o creştere anuală de 3% până la 5% a bugetului apărării.
În acest context, un studiu elaborat de Universitatea Brown arată că, începând din 2001, SUA au cheltuit aproape 5.900 de miliarde de dolari pentru diferite operațiuni armate. Conflicte în care și-au pierdut viața aproximativ 500.000 de oameni. Suma include, pe lângă banii folosiți de Pentagon, fondurile alocate în scopul apărării de Departamentul de stat, pentru susținerea veteranilor de război, etc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.