Confuzie și panică în industria de apărare a SUA. Mesajul Pentagonului

Matei Ion |
Data publicării:
Sediul Pentagonului / Foto: Rudi Riet / Flickr
Sediul Pentagonului / Foto: Rudi Riet / Flickr

Industria de apărare din Statele Unite ale Americii este cuprinsă de neliniște după venirea lui Donald Trump la Casa Albă și după ce acesta a decis să se revizuiască toate cheltuielile statului.

În replică, Departamentul Apărării al SUA a transmis marți că contractele Armatei nu sunt suspendate, încercând să elimine confuzia creată de o serie de e-mailuri care sugerau că toate noile contracte sunt puse ”în așteptare” pentru o revizuire.

Informațiile contradictorii au apărut după emiterea unui memorandum al Biroului de Management și Buget al administrației Trump, care cere ca toate formele de ”asistență financiară” să fie aliniate cu recentele ordine executive ale președintelui. Cu toate acestea, Pentagonul a precizat că documentul nu se aplică contractării generale și că nu există un ordin oficial care să oprească semnarea de noi contracte.

E-mailurile interne au provocat panică în industrie

Confuzia a început după ce Bloomberg Government a raportat luni secretarul Apărării, Pete Hegseth, a cerut o revizuire a tuturor contractelor în derulare ale Armatei și a viitoarelor licitații, cu scopul de a elimina orice cerințe legate de diversitate, echitate și incluziune, conform unui ordin executiv semnat imediat după inaugurarea lui Trump.

Un e-mail trimis marți către partenerii din industrie, având antetul Departamentului Armatei, sugera că Army Contracting Command – Detroit Arsenal a primit vineri o directivă de a suspenda toate noile solicitări și atribuiri de contracte. Acest mesaj a ajuns inclusiv pe platforma guvernamentală Systems for Award Management, unde o licitație pentru servicii de suport pentru deținuții de la Guantanamo Bay a fost modificată, secțiunea despre contracte fiind anulată și înlocuită cu fraza ”Secretary of the Army Directive: Pause all Contracting Actions”.

În ciuda acestor mesaje, Pentagonul a încercat să minimalizeze impactul, afirmând că se desfășoară doar o verificare a contractelor pentru a asigura conformitatea cu directivele noii administrații.

Incertitudine în industria de apărare

Chiar dacă celelalte ramuri ale armatei americane nu au trimis e-mailuri similare, zvonurile privind o posibilă suspendare a contractelor au circulat rapid în industrie.

Oficiali din cadrul Marines au declarat pentru Defense One că nu au primit nicio directivă oficială, dar urmăresc cu atenție deciziile Armatei pentru a vedea dacă acestea le vor afecta operațiunile.

De asemenea, la conferința AFCEA West din San Diego, mai mulți executivi din domeniul apărării au discutat despre potențialul impact al unei astfel de măsuri. Chris Brose, director de strategie la Anduril, a declarat că astfel de revizuiri nu sunt neobișnuite în tranzițiile administrative: ”Noua administrație face ceea ce au făcut și alții înainte: își ia un moment pentru a înțelege situația înainte de a continua să aloce sume mari de bani”, a spus Brose.

În timp ce Pentagonul neagă o oprire generalizată a contractelor, rămâne clar că administrația efectuează o revizuire a programelor de achiziții. Dacă această analiză va duce la întârzieri în atribuirea de noi contracte, industria de apărare ar putea resimți efectele în următoarele luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.977
Diferența -0.0002
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5295
Diferența 0.0179
Zi precendentă 4.5116
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9770 RON
USD flag1 USD = 4.5295 RON
GBP flag1 GBP = 5.8826 RON
CHF flag1 CHF = 5.2969 RON
AUD flag1 AUD = 2.8108 RON
DKK flag1 DKK = 0.6670 RON
CAD flag1 CAD = 3.1990 RON
HUF flag1 HUF = 0.0123 RON
JPY flag1 JPY = 0.0309 RON
NOK flag1 NOK = 0.4302 RON
SEK flag1 SEK = 0.4551 RON
XAU flag1 XAU = 450.1929 RON
Monede Crypto
1 BTC = 380261.76RON
1 ETH = 8238.48RON
1 LTC = 383.51RON
1 XRP = 9.63RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Mihai Daraban și premierul Dr. Ralph Gonsalves
Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...


POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel