Sâmbătă, aplicația Facebook a avut un rating de 2,3 din cinci stele în App Store, comparativ cu un rating de peste patru stele săptămâna trecută. Cea mai mare categorie de evaluări sunt recenziile de o stea, multe comentarii spunând că ratingul lor este cauzat de cenzurarea pe Facebook a hashtag-urilor prencum #FreePalestine sau #GazaUnderAttack.
"Încrederea utilizatorilor scade considerabil odată cu escaladările recente dintre Israel și Palestina", a declarat un inginer software într-o postare pe panoul intern de mesaje al Facebook, a raportat NBC. "Utilizatorii noștri sunt supărați de modul în care gestionăm situația. Utilizatorii simt că sunt cenzurați, că primesc o distribuție limitată și, în cele din urmă, sunt reduși la tăcere. Ca urmare, utilizatorii noștri au început să protesteze lăsând recenzii de o stea."
Un mesaj intern arată că Facebook era foarte îngrijorată de efortul coordonat de scădere a evaluărilor, clasificând problema drept SEV1, ceea ce înseamnă „severitatea 1.”
Facebook a contactat magazinul de aplicații pentru a elimina recenziile negative și Apple a respins solicitarea.
Activiștii pro-palestinieni s-au plâns că multe site-uri de socializare au restricționat sau șters conținutul și conturile pro-palestiniene.
Războiul din Gaza. Pagube imense în ambele tabere
Instagram a restricționat postările cu hashtaguri care fac referire la Al-Aqsa, moscheea sfântă din Ierusalim, invocând că ar fi vorba despre conținutul asociat cu „violența sau organizații periculoase”.
Restricțiile au venit în timp ce atacurile aeriene israeliene au căzut asupra Gaza și Hamas a tras mii de rachete către Israel. Conflictul de 11 zile ar fi ucis 12 israelieni și peste 200 de palestinieni și ar fi forțat mii de palestinieni să fugă din calea bombardamentelor.
Instagram, deținut de Facebook, a declarat că a etichetat greșit locația ca fiind asociată cu o organizație teroristă.
Utilizatorii ambelor platforme au mai spus că postările lor despre conflict au fost eliminate. Compania a dat vina pe o eroare în algoritmii de moderare pentru eliminări.
Los Angeles Times a relatat că unii utilizatori au recurs la utilizarea unei scrieri arabe vechi care au putu păcăli algoritmii care altfel ar fi eliminat postările despre Palestina.
Alții au scris greșit în mod intenționat cuvinte precum „Palestina” sau „Israel” sau au folosit stickere tematice COVID-19 pe postările lor pentru a le face mai vizibile.
Facebook nu a răspuns la solicitările Business Insider de a comenta aceste informații.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.