"La 31 decembrie 2018 vom avea prima staţie finalizată, cea de la Jupa, cu un an mai devreme faţă de punerea în funcţiune a conductei, 31 decembrie 2019. La 30 iulie vom avea a doua staţie de comprimare, de la Podişor, şi, în octombrie anul viitor, a treia staţie de comprimare, cea de la Bibeşti", a spus Sterian.
Potrivit acestuia, capacitatea de import-export cu Bulgaria va fi de 1,5 miliarde de metri cubi pe an, iar cea cu Ungaria, de 1,75 de miliarde de metri cubi pe an.
"La finalizarea BRUA faza I, nu are nicio legătură cu gazele din Marea Neagră, se va crea a treia capacitate a unor volume de transport pe reverse flow (în ambele sensuri - n.r.) de 1,5 miliarde de metri cubi cu Bulgaria şi 1,75 miliarde de metri cubi cu Ungaria", a adăugat oficialul Transgaz.
Totodată, el a menţionat că sursa gazelor care vor fi transportate prin BRUA sunt ţările din zona caspică, Iran, Irak şi Kurdistan, care vor veni în Europa prin TAP (Trans Adriatic Pipeline) şi, mai departe, prin coridorul vertical Grecia-Bulgaria-România.
Faza I a proiectului BRUA necesită o investiţie totală de 478,6 milioane de euro, iar termenul estimat de punere în funcţiune şi începere operare este decembrie 2019.
Acest proiect a primit o finanţare din partea Comisiei Europene de 179,3 milioane de euro, însemnând 40% din costurile totale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.