"BRUA este un proiect fundamental pentru Comisia Europeană, pentru că va permite gazelor naturale să ajungă din Bulgaria şi România în Ungaria şi Austria. Momentan nu discutăm despre modul cum ajunge gazul în Ungaria, ci discutăm cum ar putea ajunge gazul în Austria şi există păreri împărţite în Guvernul ungar cu privire la care este ruta cea mai bună, una dintre ele sau cealaltă, cea prin Slovacia", a spus Canete, făcând un gest pentru a arăta că nu contează care dintre ele va fi ruta finală.
"Pentru Comisie, important este ca acest proiect să se realizeze", a subliniat comisarul. El a precizat că porţiunea de conductă de pe teritoriul României se află deja în stadiul de construcţie. "Vom continua să susţinem acest proiect şi suntem în permanentă legătură cu guvernele, cu operatorii de transport, cu toată lumea, pentru a putea găsi o soluţie rapidă", a susţinut oficialul european.
Citește și Bani de conductă. Transgaz obţine o finanţare importantă
Comisarul a precizat că gazul reprezintă resursa-punte dintre combustibilii fosili, la care Europa vrea să renunţe, şi energia regenerabilă, care va fi viitorul. "Poate că există păreri împărţite în legătură cu ruta finală, dar sunt sigur că se va ajunge la o concluzie. Am discutat foarte mult despre acest proiect în ultimele două zile, în diferite contexte, dar toată lumea este pe deplin angajată pentru realizarea şi finalizarea acestui proiect", a continuat el.
Interconectorul de gaze BRUA va asigura furnizarea gazelor pe ruta Bulgaria-România-Ungaria-Austria.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.