Conducerea Transelectrica, plângere penală pe numele lui Marius-Dănuţ Caraşol

DCBusiness Team |
Data publicării:
Marius Carașol
Marius Carașol

Conducerea Transelectrica a decis formularea unei plângeri penale împotriva fostului preşedinte Marius-Dănuţ Caraşol, revocat, recent din funcţie după ce mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul.

"Până la această dată, au fost declanşate procedurile legale pentru încetarea contractului individual de muncă al domnului Caraşol în cadrul Sucursalei de Transport Bucureşti. În acelaşi timp, a fost asigurată stabilitatea decizională a Sucursalei de Transport Bucureşti, prin numirea interimară a unui director. Conducerea Transelectrica SA a hotărât să urmeze parcursul civil şi penal în relaţia cu domnul Marius-Dănuţ Caraşol, astfel încât sunt iniţiate demersurile privind constituirea Companiei ca parte civilă în ancheta Parchetului General. De asemenea, conducerea Companiei a decis formularea unei plângeri penale împotriva domnului Caraşol, precum şi depunerea tuturor diligenţelor în sensul instituirii măsurilor asiguratorii în procesul penal", se arată într-un comunicat al Transelectrica remis marţi AGERPRES.

Consiliul de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice a solicitat, în şedinţa de marţi, conducerii executive a companiei să prezinte stadiul acţiunilor iniţiate ca urmare a revocării domnului Marius-Dănuţ Caraşol din funcţia de preşedinte şi membru al Directoratului.

În plin scandal, Moody's reconfirmă ratingul Transelectrica

"Membrii Consiliului de Supraveghere şi-au exprimat în mod hotărât intenţia de a continua cu responsabilitate toate demersurile corecte din punct de vedere juridic, pentru protejarea intereselor Companiei şi recuperarea prejudiciilor constatate. Consiliul de Supraveghere a analizat situaţia unor posibile dificultăţi în derularea activităţii Companiei, ca urmare a revocării domnului Marius-Dănuţ Caraşol. În acest context, este de precizat că sistemul conducerii colective a Companiei a asigurat, prin noua componenţă a Directoratului, continuitatea şi stabilitatea funcţionării Companiei, astfel încât deciziile au fost luate rapid şi în condiţii de eficienţă", se arată în comunicat.

De asemenea, în cadrul şedinţei Consiliului de Supraveghere s-a analizat şi situaţia litigiilor pe care Compania le are cu foştii administratori privind acordarea OAVT-urilor (Opţiuni pe Acţiuni Virtuale, n.r.).

Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica l-a revocat din funcţie pe preşedintele directoratului, Marius Caraşol, în data de 19 septembrie, şi a decis numirea în locul acestuia a Claudiei-Gina Anastase.

"Consiliul de Supraveghere al Companiei, din preocupare pentru imaginea societăţii, a decis, având în vedere informaţiile difuzate în presă în ultimele 24 de ore, referitoare la autenticitatea studiilor preşedintelui Directoratului CNTEE Transelectrica SA, revocarea domnului Marius-Dănuţ Caraşol din calitatea de membru al Directoratului, respectiv preşedinte al Directoratului. Începând cu data de 19 septembrie 2019, în calitatea de preşedinte al Directoratului a fost numita doamna Claudia-Gina Anastase", afirmau, săptămâna trecută, reprezentanţii transportatorului de energie.

Revocarea lui Caraşol vine în contextul în care mai multe publicaţii au relatat că şi-ar fi falsificat CV-ul, susţinând că a absolvit Universitatea Politehnică Bucureşti.

Reprezentanţii Politehnicii au precizat, pentru edupedu.ro, că persoana respectivă a fost student în cadrul universităţii, însă nu şi-a finalizat studiile.

Potrivit unui comunicat al companiei, remis în 18 septembrie, Consiliul de Supraveghere al Transelectrica i-a cerut preşedintelui directoratului, Marius Caraşol, diplomele de studii în original, urmând să dispună măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale, în urma informaţiilor că şi-ar fi falsificat CV-ul, se arată într-un comunicat al companiei.

În măsura în care autorităţile abilitate să autentifice documentele de studii ale lui Marius-Dănuţ Caraşol se vor exprima, vor fi dispuse măsurile care se impun în conformitate cu prevederile legale şi statutare, arată sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Calculator schimb valutar

EUR
Azi 4.9772
Diferența 0.0000
Zi precendentă 4.9772
USD
Azi 4.5116
Diferența -0.0943
Zi precendentă 4.6059
Schimb
in
EUR flag1 EUR = 4.9772 RON
USD flag1 USD = 4.5116 RON
GBP flag1 GBP = 5.9419 RON
CHF flag1 CHF = 5.2235 RON
AUD flag1 AUD = 2.8609 RON
DKK flag1 DKK = 0.6671 RON
CAD flag1 CAD = 3.1881 RON
HUF flag1 HUF = 0.0124 RON
JPY flag1 JPY = 0.0308 RON
NOK flag1 NOK = 0.4384 RON
SEK flag1 SEK = 0.4661 RON
XAU flag1 XAU = 453.3570 RON
Monede Crypto
1 BTC = 372618.82RON
1 ETH = 8149.89RON
1 LTC = 374.55RON
1 XRP = 9.27RON
Indicatori financiari
IRCC:
3 luni: Error% p.a.
ROBOR:
3 luni: 5.93%
6 luni: 5.97%
12 luni: 5.99%
EURIBOR:
3 luni: -0.4770 %
6 luni: -0.3880 %
12 luni: -0.1270 %

Comunicate de presa

Negocieri / FOTO: Freepik

Microsoft România negociază primul Contract Colectiv de Muncă

Protecție, stabilitate și formare profesională...

Gabriel Blăniță, Colliers

Tot mai puțini români își permit o locuință. Chiria, o alternativă

Doar 73% dintre românii din mediul urban...

ANAF / Foto: DCBusiness

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
Informațiile BVB sunt destinate exclusiv pentru folosința individuală a utilizatorului final și nu pentru a fi redistribuite, revândute sau folosite în scop comercial.
pixel