Ce înseamnă asta? Că mai e loc să vină și alții cu afaceri proprii. Chiar și în România, unde nu este cultivat pe spații mari de teren. Deși poate deveni o afacere frumoasă.
Apa se va scumpi, iar fabricile o să se închidă
Este cunoscut pentru multiplele beneficii pe care le aduce organismului uman în diverse afecțiuni (stimularea memoriei și a proceselor cognitive, întărirea sistemului imunitar, protecția inimii, a sistemului digestiv, a sistemului respirator, protecția vaselor de sânge, a pielii, a părului, anticancerigen etc.).
Este divinizat de către șefii marilor restaurante ale lumii, pentru aromele delicioase pe care le conferă bucatelor (de la exoticele risotto-uri și până la cele mai sofisticate deserturi).
Pe piețele externe, un kilogram de șofran se vinde cu 8.000 până la 13.000 de euro. Pentru că totul se bazează pe valoroasele stamine ale florilor de șofran! În România șofranul se vinde de la 50 lei - 75 lei/gram.
Cel mai mic preț la vânzarea pe kilogram este de 5.000 euro în România și poate ajunge și la 30.000 de mii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.