În vârstă de 75 de ani, Begelow, care și-a construit averea din afaceri imobiliare, fiind activ pe piețele hotelieră și aerospațială, a manifestat încă din copilărie un interes deosebit pentru ”fenomene anormale”, scrie The New York Times.
Situația lui financiară, evaluată la peste 1 miliard de dolari, i-a permis omului de afaceri să investească în proiecte aerospațiale, inclusiv în dezvoltarea și crearea unor locuințe ușor de asamblat pentru astronauții NASA, precum și în studii privind civilizațiile extraterestre și OZN-urile.
Acum, Bigelow investește în alt gen de cercetare, cel dedicat vieții de după moarte. În iunie 2020, el a fondat Institutul Bigelow pentru studierea conștiinței (BICS), proiect lansat după moartea soției sale Diane Monf Bigelow, decedată de leucemie în februarie anul trecut.
Ideea a apărut însă mult mai devreme, în 1992, după ce fiul miliardarului american, Rod Lee, și-a pus capăt zilelor, iar câțiva ani mai târziu a sfârșit tragic și nepotul omului de afaceri.
Citește și Embrionii umani, vulnerabili la SARS-CoV-2. Chinezii au avut dreptate
Acum, BICS a anunțat un concurs pentru cei care pot răspunde dacă există ”posibilitatea ca, după moartea trupului, conștiința omului să supraviețuiască”. La competiție pot participa toți doritorii. Cererile de înscriere pot fi depuse până pe 28 februarie.
Oamenii de știință specializați în neurologie și psihologie își pot prezenta lucrările pe această temă până pe 1 august. Câștigătorul va fi anunțat în data de 1 noiembrie. Primul loc va fi premiat cu 500.000 de dolari, al doilea cu 300.000 și al treilea, cu 200.000.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.