Potrivit reprezentanților companiei, drona Defender va avea ca principală misiune ”apărarea mijloacelor aeriene costisitoare”, precum avioane de avertizare timpurie și de control al traficului aerian, avioane de spionaj și de alimentare în aer.
Pe această temă, publicația americană The Drive nota, printre altele, că Defender va dispune de o secțiune interioară pentru arme. Ceea ce înseamnă că viitoarea dronă va avea o capacitate de transport mai mare decât celelalte dispozitive din categoria aparatelor de zbor fără pilot.
În secțiunea respectivă va fi montată, după toate probabilitățile, o rachetă de mici dimensiuni, posibil CUDA, dezvoltată de compania Lockheed Martin. În exterior, drona celor de la General Atomics va fi echipată cu patru rachete din clasa ”aer-aer”, cu rază medie de acțiune.
Citește și Portavionul zburător al americanilor. Care este rostul lui VIDEO
Constructorii susțin că aparatul lor va putea evolua cu o viteză care să-i permită îndeplinirea misiunii pentru care a fost conceput și, de asemenea, se va putea alimenta în aer. US Army și-a propus să reducă gradul de vulnerabilitate a avioanelor de alimentare în aer și a celor care controlează traficul aerian, aparate cu o manevrabilitate redusă și fără dispozitive eficiente de apărare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.