În astfel de situații, angajatorul are obligația de a acorda zilele de concediu de odihnă rămase din acest an într-o perioadă de 18 luni, începând cu prima zi a anului 2020.
„Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an. În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual”, este prevăzut în Codul muncii.
Prin urmare, salariații care rămân cu zile de concediu neluate până la 31 decembrie 2019 vor putea să se bucure de ele până la 30 iunie 2021.
Citește și Concediul de odihnă. Unii vor beneficia de mai multe zile libere
Conform actului normativ, toți salariații au dreptul, în fiecare an, la un concediu de odihnă plătit de angajator. Durata minimă a concediului de odihnă anual este de 20 de zile lucrătoare, dar salariații și angajatorul pot stabili o durată mai mare în contractul individual de muncă.
Trebuie precizat un detaliu foarte important. Compensarea în bani a zilelor de concediu de odihnă neluate până la sfârșitul anului 2019 este posibilă numai în cazul salariaților care pleacă de la angajatorul lor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.