Publicitate
Acordarea noului tip de concediu plătit era prevăzută într-o propunere legislativă, respinsă însă de ambele Camere ale Parlamentului. Concediul ar fi urmat să aibă o durată de trei zile lucrătoare. Mai mult, persoanele care divorțează ar fi beneficiat inclusiv de o indemnizație pentru concediu, dacă sunt înscrise în sistemului de asigurări sociale de stat. Indemnizația ar fi fost plătită de către angajator și ar fi fost egală cu salariul solicitantului.
Concediul de divorț s-ar fi acordat în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau a pronunțării divorțului, iar solicitarea s-ar fi făcut către angajator, cererea scrisă fiind însoțită și de o copie a documentului care atestă divorțul, scrie Avocatnet.
Citește și Cele mai SCUMPE divorțuri din lume. Sumele sunt URIAȘE
Inițiatorul considera că prin oferirea unui concediu pentru divorț “de 3 zile plătite statul poate ajuta la diminuarea efectelor negative ale divorțului prin sprijinul acordat în acomodarea la noua situație de viață. Aceste zile libere pot fi folosite de cei ce au încheiat o căsătorie pentru soluționarea problemelor pe care noua situație familială le aduce: dela cele obiective precum probleme administrative sau locative până la cele subiective ce țin de relația cu copiii sau de nevoia de deconectare”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.