Există însă un dar. Mai precis, în cazul concediului de odihnă, durata acestuia depinde, mai nou, de vechimea în muncă.
Concret, inspectorii cu peste zece ani de activitate benficiază de un concediu anual de odihnă de 25 de zile lucrătoare. Cei cu o vechime mai mare, au 30 de zile lucrătoare de odihnă. Practic, peste pragul de 10 ani vechime, se mai adăugă cinci zile la concediu.
Stabilitate în funcție
În altă ordine de idei, legea precizează că inspectorii de muncă desfăşoară atât activităţi de control inopinate, tematice şi de fond, cât şi activităţi de control organizate conform Programului cadru de acţiuni al Inspecţiei Muncii, respectiv programului propriu de acţiuni al inspectoratului teritorial de muncă.
Citește și Concediu de acomodare: Câștigi bani fără să pierzi indemnizația
În același timp, „inspectorul de muncă beneficiază de stabilitate în funcţie şi independenţă faţă de orice schimbare guvernamentală şi orice influenţă neprevăzută din afară, de natură să îi influenţeze libertatea de execuţie, apreciere şi decizie şi care îl poate îngrădi sau împiedica în realizarea activităţii de control”.
Citește și Concediul de odihnă te lasă fără job. Ce eşti obligat să faci
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.