Publicitate
"Piaţa energiei este într-o schimbare semnificativă, ceea ce ne oferă oportunităţi dar, în acelaşi timp, ne provoacă dificultăţi majore. Vom lua aceste măsuri în cel mai responsabil mod din punct de vedere social", a afirmat directorul general Christian Bruch.
În trimestrul patru din 2020, reducerile de costuri au ajutat Siemens Energy să redevină profitabilă, compania înregistrând un profit net de 99 de milioane de euro, după ce în precedentul an raportase pierderi de 195 de milioane de euro.
Cele mai multe reduceri de locuri de muncă vor fi implementate până în 2023, ceea ce va duce la costuri de restructurare de milioane de euro în anii fiscali 2020 - 2023, se arată în comunicatul Siemens Energy.
Prin reducerea costurilor, Siemens Energy speră să-şi atingă obiectivele financiare în 2023, ce prevăd o marjă de profit operaţional între 6,5% şi 8,5%.
Citește și COMPLOT pe Wall Street? Analiștii vorbesc despre un adevărat RĂZBOI
Siemens şi-a separat activităţile din energie pentru a se concentra pe operaţiunile sale de bază. Siemens Energy, care produce turbine cu gaz şi sisteme de transmisie, are aproximativ 90.000 de angajaţi.
Siemens Energy deţine 67% din Siemens Gamesa, al doilea producător global de turbine eoliene, şi concurează cu General Electric (SUA) şi Mitsubishi Heavy Industries (Japonia).
Compania Siemens, prezentă de 114 ani în România, operează aici patru fabrici şi şase centre de cercetare-dezvoltare şi hub-uri regionale, având peste 2.200 de angajaţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.