Dacă o relație de căsătorie aduce beneficii financiare unuia dintre soți, în anumite cazuri, tocmai pentru că legea spune asta, între concubini lucrurile merg mai degrabă pe principiul darului care nu se mai returnează.
"În Romania concubinajul nu produce efecte juridice, indiferent de durata sa. O relație de concubinaj, indiferent cât de trainică, nu conferă drepturi similare cu cele rezultând din regimul comunității legale. De asemenea, o relație de concubinaj nu dă dreptul la moștenire.
Moștenirea nu va reveni concubinului
Așadar, chiar dacă partenerii locuiesc împreună, plătesc împreună facturile, se comportă ca și cum ar fi soț și sotie, ba chiar au și copii împreună, în ipoteza decesului unuia dintre ei, celălalt nu îl va moșteni. Insistând pe această idee, dacă partenerul care a decedat nu avea rude în primele 4 grade și nici nu a lăsat un testament, moștenirea nu va reveni concubinului, ci va deveni vacantă.
Testament
Soluția pentru astfel de cazuri este testamentul, prin care soții se pot nominaliza reciproc la moștenire. În lipsa acestuia, cei doi parteneri nu se vor putea moșteni unul pe celălalt", a explicat Alexandru Sima.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.