Astfel, OUG 114 a abrogat două articole care priveau instituirea unei contribuții care erau considerate venituri proprii ale Ministerului Sănătății și care aveau ca scop combaterea consumului excesiv de tutun și băuturi alcoolice.
În nota de fundamentare a inițiativei Ministerului Sănătății se arată că: “programul pentru compensarea cu 90% a prețului de referință al medicamentelor nu mai poate fi susținut din venituri proprii ale Ministerului Sănătății”.
Citește și: Câte medicamente pentru răceală și gripă au cumpărat românii în 2018
Proiectul inițiat de Ministerul Sănătății aduce noi modificări, astfel că medicamentele compensate se vor asigura sub formă de transfer către Fondul Național Unic de Asigurări Sociale se Sănătate.
Conform datelor CNSAS, în perioada iulie 2017 - aprilie 2018, au fost eliberate 2.138.736 rețete pentru 462.102 pensionari, valoare de consum la care s-au ridicat medicamentele fiind de 171.493.663 lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.