Proiectul de mediu a fost finanţat de Agenţia Executivă pentru Cercetare (REA) şi urma să fie implementat de acel consorţiu. Însă pe măsura desfăşurării acestuia, REA a început să suspecteze că unele cheltuieli de personal înaintate spre decontare ar putea fi false şi a sesizat OLAF, care, beneficiind şi de ajutorul autorităţilor naţionale, a descoperit frauda.
Investigaţia efectuată a relevat că majoritatea finanţărilor prevăzute pentru respectivul proiect au fost deturnate către un proiect pentru un hotel-cazinou în Cipru şi că acel consorţiu nici măcar nu avea capacitatea operaţională de a implementa proiectul.
Citește și Banii vorbesc. Sepp Blatter ar da Qatarul pentru SUA
Investigaţia OLAF a fost încheiată în noiembrie 2019 cu recomandarea ca REA să recupereze de la acel consorţiu suma de 410.000 de euro şi ca autorităţile naţionale competente să iniţieze procedurile penale împotriva persoanelor implicate. OLAF nu a precizat în comunicatul său numele persoanelor sau campaniilor implicate în această fraudă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.